Врховни јавни тужилац у радној посети Генералном тужилаштву Словачке
10062024 M1

Врховни јавни тужилац Загорка Доловац, са сарадницима, учествовала је у радној посети Генералном тужилаштву Словачке, на позив Генералног тужиоца Словачке, господина Мароша Жилинке.

На билатералном састанку генералних тужилаца две земље оцењено је да Врховна тужилаштва Србије и Словачке имају одличну сарадњу, која је посебно унапређена након потписивања Меморандума о сарадњи 2023. године и успостављања директног канала непосредне комуникације између тужилаца из њихових Одељења за међународну правну помоћ.

Говорећи о значају међународне сарадње за успешну борбу против транснационалног организованог криминала и других тешких кривичних дела, Врховни јавни тужилац истакла је да се само координираним поступањем на међународном плану могу остварити суштински помаци у борби против криминала и разбијању организованих криминалних група и да је Врховно јавно тужилаштво Србије посвећено даљем јачању међународне сарадње, како билатералним путем, тако и оквиру Евроџаста, који пружа одличне механизме и алате за заједничке међународне истраге.

Генерални тужилац Словачке Марош Жилинка изразио је задовољство сарадњом са Врховним јавним тужилаштвом Србије и пружио пуну подршку даљој сарадњи у борби против криминала, како би се кроз заједнички приступ остварили успешни резултати у конкретним предметима трговине наркотицима, кријумчарења људи, прања новца и високотехнолошког криминала.

Извор: ВЈТ, Датум: 10.06.2024.

Последњи догађаји