Донација Министарства правде и Амбасаде САД Републичком јавном тужилаштву
18122020 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац се данас, 17. децембра 2020 године, састала са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Републици Србији, Његовом Екселенцијом, амбасадором Ентонијем Годфријем, поводом донације Министарства правде и Амбасаде те државе Републичком јавном тужилаштву у области борбе против корупције.

У циљу јачања техничких капацитета наших тужилаштва за борбу против корупције амбасадор Ентони Годфри је Републичком јавном тужиоцу уручио кључеве 8 нових вишенаменских возила која су намењена одељењима за борбу против корупције у Београду, Новом Саду, Краљеву и Нишу, и која ће одмах бити стављена у употребу.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац се захвалила на овој значајној донацији и подвукла да данашњи догађај представља потврду добрих односа и одличне сарадње између тужилаштва и Амбасаде САД и јавних тужилаштава у Републици Србији која у континуитету траје већ неколико деценија.

Амбасадор САД, Њ.Е. Ентони Годфри, пружио је подршку раду јавног тужилаштва Републике Србије и истакао значај борбе против корупције и привредног криминала за владавину права и привредни развој наше земље.

Закључено је да дугогодишња помоћ и подршка САД јачању капацитета јавног тужилаштва како у виду стручног усавршавања, тако и у виду размене знања и искустава са америчким тужиоцима као и оснаживања техничких капацитета, представљају пример блиске српско-америчке сарадње, коју треба даље развијати, и за шта постоји добра воља код колега у САД и Србији.

Извор: РЈТ, Датум: 17.12.2020.

Последњи догађаји