Састанак Врховног јавног тужиоца са Федералним тужиоцем Краљевине Белгије
250624

Врховни јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је данас у Београду састанак са Федералним тужиоцем Краљевине Белгије, Ан Франсен, са сарадницима.

На састанку између Врховног јавног тужиоца Србије и Федералног тужиоца Белгије истакнуто је да Врховно јавно тужилаштво Републике Србије и Федерално тужилаштво Краљевине Белгије остварују изузетну сарадњу на основу Меморандума о сарадњи из 2010. године, што представља пример успешног партнерства које даје одличне резултате у конкретним кривичним предметима.

Загорка Доловац је нагласила да је блиска и непосредна међународна сарадња кључ успеха у одговору државе на изазове савременог криминала, а нарочито у борби против организованог криминала и других тешких кривичних дела, и да ће Врховно јавно тужилаштво наставити да буде поуздан партнер Федералном тужилаштву Краљевине Белгије. 

Нарочито је наглашено да Врховно јавно тужилаштво Србије, кроз европске правосудне мреже попут Евроџаста, активно учествује у координираној борби против транснационалног криминала у Европи и да су размена искустава и подршка Федералног тужилаштва Краљевине Белгије Врховном јавном тужилаштву, која је била пресудна у обезбеђивању криптоване комуникације са SKY ECC платформе, изузетно значајни управо у борби против организованих криминалних група које делују на међународном плану и остваривању безбедности грађана у Србији и у заједничком европском правосудном простору.

Извор: ВЈТ, Датум: 25.06.2024.

Последњи догађаји