Састанак републичког јавног тужиоца и министра унутрашњих послова
1717171

Републички јавни тужилац Загорка Доловац и министар унутрашњих послова Републике Србије, Александар Вулин, су данас, 17. новембра 2020, одржали радни састанак у просторијама Републичког јавног тужилаштва, којом приликом су разговарали о најбитнијим темама у вези сарадње јавних тужилаштава и Министарства унутрашњих послова у наредном временском периоду.


Републички јавни тужилац и министар унутрашњих послова су се сложили да блиска сарадња полиције и тужилаштва као органа откривања кривичних дела и органа кривичног гоњења, представља услов без кога се не може постићи успешна борба против криминала и постизање циљева специјалне и генералне превенције криминалитета.


Посебна пажња ће бити посвећена откривању и гоњењу тешких облика кривичних дела у области организованог криминала и корупције, поводом којих ће надлежне полицијске управе и јавна тужилаштва ангажовати додатне људске и материјалне ресурсе ради бржег деловања и бољих резултата који се очекују да ће бити постигнути у блиском временском периоду.


Служба за информисање
Републичког јавног тужилаштва

Извор: РЈТ, Датум: 17.11.2020.

Последњи догађаји