Посетa Генералног тужиоца Савезне Републике Немачке
080922 1

Генерални тужилац Савезне Републике Немачке, др. Петер Херберт Франк, налази се у службеној посети Републичком јавном тужилаштву Србије, по позиву Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

 

Републичко јавно тужилаштво Србије и Генерално тужилаштво Немачке су у значајном периоду до сада развијали међусобну сарадњу у области борбе против тешких и савремених облика криминала, како путем блиске билатералне сарадње између јавних тужилаштава, тако и коришћењем могућности сталног присуства српских тужилаца у институцији Европске Уније за брзу и активну кривичноправну сарадњу тужилаштава и судова – ЕУРОЏАСТ.

 

Током посете Генерални тужилац Немачке, др. Франк, и Републички јавни тужилац Србије Загорка Доловац, су разговарали о садашњем стању криминала у нашим земљама, изазовима са којим се тужилаштва суочавају, као и најефикаснијим путевима које тужиоци Србије и Немачке могу заједно искористити за што делотворнију координацију истрага и поступања на главним претресима – суђењима у предметима од обостраног интереса, а посебно тешких и савремених облика криминала.

 

Генерални тужилац Немачке је изразио подршку напорима које Републичко јавно тужилаштво улаже у кривичноправној области међународне сарадње у међусобним и европским оквирима, те изразио спремност за даљим развијањем тужилачке сарадње између највиших тужилаштава наше две земље.

Извор: РЈТ, Датум: 08.09.2022.

Последњи догађаји