Састанак Врховног јавног тужиоца са министарком правде Аустрије
250324 M1

Врховни јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се данас министарком правде Републике Аустрије, Алмом Задић, са сарадницима.

На састанку је разговарано о досадашњој успешној сарадњи јавног тужилаштва Србије и Аустрије и изражена спремност за њено даље унапређење кроз будуће директне сусрете и размену знања и искустава. 

Нарочито је похваљена ефикасна међународна правна помоћ коју Врховно јавно тужилаштво пружа аустријском тужилаштву и другим надлежним органима и истакнута потреба јачања билатералне сарадње, посебно у борби против криминала, с обзиром на снажне економске везе и велики број српских грађана који живи у Аустрији.

Загорка Доловац истакла је да је Врховно јавно тужилаштво унапредило сарадњу са ЕУ, првенствено кроз правосудне мреже попут Евроџаста, у коме је отворена канцеларија српског тужиоца за везу, и изразила посвећеност Врховног јавног тужилаштва да као поуздан партнер да свој пун допринос заједничкој борби против криминала и међународној сарадњи у циљу очувања безбедности и стабилности наших друштава у светлу нових глобалних изазова.

Извор: ВЈТ, Датум: 25.03.2024.