Donacija Ministarstva pravde i Ambasade SAD Republičkom javnom tužilaštvu
18122020 1

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac se danas, 17. decembra 2020 godine, sastala sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Njegovom Ekselencijom, ambasadorom Entonijem Godfrijem, povodom donacije Ministarstva pravde i Ambasade te države Republičkom javnom tužilaštvu u oblasti borbe protiv korupcije.

U cilju jačanja tehničkih kapaciteta naših tužilaštva za borbu protiv korupcije ambasador Entoni Godfri je Republičkom javnom tužiocu uručio ključeve 8 novih višenamenskih vozila koja su namenjena odeljenjima za borbu protiv korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu, i koja će odmah biti stavljena u upotrebu.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac se zahvalila na ovoj značajnoj donaciji i podvukla da današnji događaj predstavlja potvrdu dobrih odnosa i odlične saradnje između tužilaštva i Ambasade SAD i javnih tužilaštava u Republici Srbiji koja u kontinuitetu traje već nekoliko decenija.

Ambasador SAD, NJ.E. Entoni Godfri, pružio je podršku radu javnog tužilaštva Republike Srbije i istakao značaj borbe protiv korupcije i privrednog kriminala za vladavinu prava i privredni razvoj naše zemlje.

Zaključeno je da dugogodišnja pomoć i podrška SAD jačanju kapaciteta javnog tužilaštva kako u vidu stručnog usavršavanja, tako i u vidu razmene znanja i iskustava sa američkim tužiocima kao i osnaživanja tehničkih kapaciteta, predstavljaju primer bliske srpsko-američke saradnje, koju treba dalje razvijati, i za šta postoji dobra volja kod kolega u SAD i Srbiji.

Izvor: RJT, Datum: 17.12.2020.

Poslednji događaji