Sastanak Vrhovnog javnog tužioca sa ministarkom pravde Austrije
250324 M1

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, sastala se danas ministarkom pravde Republike Austrije, Almom Zadić, sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj uspešnoj saradnji javnog tužilaštva Srbije i Austrije i izražena spremnost za njeno dalje unapređenje kroz buduće direktne susrete i razmenu znanja i iskustava. 

Naročito je pohvaljena efikasna međunarodna pravna pomoć koju Vrhovno javno tužilaštvo pruža austrijskom tužilaštvu i drugim nadležnim organima i istaknuta potreba jačanja bilateralne saradnje, posebno u borbi protiv kriminala, s obzirom na snažne ekonomske veze i veliki broj srpskih građana koji živi u Austriji.

Zagorka Dolovac istakla je da je Vrhovno javno tužilaštvo unapredilo saradnju sa EU, prvenstveno kroz pravosudne mreže poput Evroxasta, u kome je otvorena kancelarija srpskog tužioca za vezu, i izrazila posvećenost Vrhovnog javnog tužilaštva da kao pouzdan partner da svoj pun doprinos zajedničkoj borbi protiv kriminala i međunarodnoj saradnji u cilju očuvanja bezbednosti i stabilnosti naših društava u svetlu novih globalnih izazova.

Izvor: VJT, Datum: 25.03.2024.

Najave događaja